Ad Code

Assalamualikum

ယိုးဒယား သသင်္ဘောသီးထောင်း စပ်စပ်လေး စားကြရအောင်🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️

 






♦️ပါဝင်ပစ္စည်းများ

သင်္ဘောအစိမ်း - အနေတော် တစ်လုံး

ပုစွန်ခြောက် - အကောင် ၂၀ ခန့်

မြေပဲလှော် - အစေ့ ၂၀ ခန့်

ငရုတ်သီးစိမ်း - ၇ တောင့်ခန့် အစပ်ကြိုက်လျှင်ပိုထည့်ပါ။ 

ထန်းလျက် - ကွမ်းသီးဆံအလုံးလောက် ၃ ခဲ

ကြက်သွန်ဖြူ - အမွှာကြီးကြီး ၄ မွှာ

ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်သာသာ

ပဲတောင့်ရှည် - ၃ တောင့် မရှိလို့မထည့်တာပါ 

ခရမ်းချဉ်သီး - ခပ်ကြီးကြီး ၁ လုံး

သံပုရာသီး - ၁ ခြမ်း


♦️ပြင်ဆင်ပုံ

သင်္ဘောကို အခွံခွာပြီး အမြှောင်းရှည်ရှည်လေးတွေ ရအောင်ခြစ်ထားပါ။ 


♦️ခြစ်ပြီးသော သင်္ဘောသီးများကို 

သင်္ဘောသီးအစိမ်းနံ့ မနံအောင် ရေများများနဲ့ဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ။ 


♦️ခရမ်းချဉ်သီးကို ၈ စိတ်စိတ်ထားပါ။ 


♦️မြေပဲလှော်ကို မညက် တညက်ထောင်းပြီး ဖယ်ထားပါ။ 


♦️ငရုတ်ဆုံ ခပ်ကြီးကြီးထဲမှာ ပုဇွန်ခြောက်ကို မညက်တညက်ထောင်းပါ။ 


♦️ငရုတ်သီးစိမ်းကို မညက်တညက်ရောထောင်းပါ။ 


♦️ကြက်သွန်ဖြူကို မညက်တညက်ရောထောင်းပါ။ 


♦️ထန်းလျက်ကို ညက်နေအောင် ထောင်းပြီးမှ သင်္ဘောသီးကို ထည့်ထောင်းပါ။ 


♦️ထောင်းသော ကျည်ပွေ့ပေါ် မူတည်ပြီး သင်္ဘောသီးကို ကြည့်ထောင်းပါ။ 


♦️ကျောက်ကျည်ပွေ့ဆိုပါက ၁၅ ချက် အချက် ၂၀ လောက် ထောင်းရင်ရပါပြီ။ 


♦️သစ်သားပွေ့ကျည်ဆိုပါက အချက် ၁၀၀ လောက်ထောင်းပေးမှ အရသာဝင်ပါတယ်။ 


♦️ထောင်းနေစဉ် သံပုရာရည်ညှစ်ထည့်ပြီး ဆားပါ နည်းနည်းခြင်းဆီ ထည့်ပေးပါ။ 


♦️သင်္ဘောသီးထောင်းပြီးပါက ပဲတောင့်ရှည်ရှိရင် ချိုးထည့်ပြီး ၅ ချက်လောက် ထောင်းပေးပါ။ 


♦️ခရမ်းချဉ်သီးကိုလည်း ထည့်ပြီး ၅ ချက်လောက် ထောင်းပေးပါ။ 


♦️စားပွဲပြင်တဲ့အခါ ပန်းကန်ထဲသို့ ငရုတ်ဆုံကိုမပြီး အရည်များရော အဖတ်များရော သွန်ချပြီး မြေပဲထောင်း ဖြူးပေးကာ ပြင်ဆင်ရပါမယ်။ 


😋စပ်စပ်မွှေးမွှေး ယိုးဒယား သင်္ဘောသီးထောင်းလေး စားလို့ရပါပြီနော်....😋


Credit မေလေး


#သွန်းသစ္စာ

Post a Comment

0 Comments

Close Menu